Gedachten

Boaz is mijn keiharde spiegel van dit moment. Toen hij zo’n drie maanden bij mij in Elsloo was en confronteerde hij mij regelmatig als ik met mijn gedachten afdwaal. Want mijn gedachten maken mij onstabiel. Boaz geeft dat gelijk aan mij terug in zijn gedrag.

Zoals  toen ik  aan het rijden was en afgeleid werd door de hond van de staleigenaar die wel eens wil rennen door de bak. Ik dacht van ik hoop niet dat hij door de bak gaat rennen want anders kan Boaz gaan schrikken. En wat gebeurd er de hond doet niks maar Boaz wordt onrustig en begint te dribbelen. Voor mij een mooie spiegel dat ik me weer moet concentreren waar ik mee bezig was en mijzelf geen dingen moet aanpraten die er niet zijn. Want paarden leven in het hier en nu en als jij je al voorstelt dat er iets kan gebeuren dan gebeurt er ook iets met en in je lijf, met je gevoel en daar reageert het paard dan weer op. Dat is het natuurlijk instinct van het paard om te overleven. Zo sensibel zijn deze fantastische dieren.

Paar dagen later was ik met grondwerk bezig, wat hoepels en zeil, soort schriktraining. Belangrijk dat ik dus bewust ben van mezelf en in het moment moet blijven bij Boaz. Het waaide best wel maar daar hadden wij geen last van omdat Boaz en ik zo op elkaar ingesteld waren deden we ons ding. Boaz was super braaf en leert snel. Doordat ik op het juiste moment de spanning eraf haal tijdens de oefening en hem vertrouwen geef dat hij het goed doet. Ik doe zijn halster af en Boaz volgt mij los maar dan zijn we afgeleid en loopt hij weg van mij. Ik schiet weer in gedachten, in mijn hoofd. Laat mijn gedachten weer los en nodig hem uit om mij weer te volgen. Even sluit hij aan en maar dan is Boaz weer afgeleid. Ik ga staan en word me bewuster van mijn buikademhaling dat ervoor zorgt dat je meer in het nu bent dan in je gedachten, je hoofd. En in een rechte lijn komt Boaz naar mij toe en raakt mijn buik aan.
Wauw wat ben ik trots op jou!

Wat geweldig dat ik dankzij jou weer zoveel mag ondervinden en leren! ♥️Love it.☺

Written by Sita

Plaats een reactie




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.