Sita Del.Grosso

fier-met-paarden-slide-3Mijn naam is Sita Del. Grosso en ik vertel je graag wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen.

Vanaf mijn dertiende ben ik al besmet met mijn liefde voor paarden. Dankbaar dat ik in de loop van de jaren door mijn paarden Yuriko en Silas meer bewust ben geworden wat paarden voor mensen kunnen betekenen.,

Ik was bijvoorbeeld met regelmaat angstig als ik met mijn paard Silas een buitenrit ging maken. Hij heeft mij bewust gemaakt dat als ik zijn veiligheid niet kan garanderen, dat hij zelf de keuze maakt om te gaan vluchten. Dit kwam door gebrek aan leiding en angst vanuit mijn kant. Ja, dat zet je aan het denken…

Zo ben ik me steeds meer gaan verdiepen in paarden. Dat paarden niet alleen edele dieren zijn waar je op rijden mag, maar ook dat ze je kunnen helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Zoals dat met mij is gegaan. Bij mijn vorige werkgever mocht ik vanuit mijn loopbaan-ontwikkelingsbudget investeren in mijn persoonlijke groei.

Ik kwam in aanraking met iemand die haar IJslandse paarden inzet om mensen zelfbewuster te maken. Zij en haar IJslandse paarden hebben mij een flinke zet gegeven in mijn persoonlijke groei. Vrijheid dat was wat ik wilde op dat moment. Het duurde wel even voordat alles op zijn plek viel. Maar deze eerste zet had er wel voor gezorgd dat ik de goede richting opging.

Ondertussen vond er bij mijn vorige werkgever een reorganisatie plaats. Van mijn loopbaanontwikkelingsbudget mocht ik nog een opleiding doen. Ik was ook geïnteresseerd in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en vond een opleiding die een combinatie had met NLP en Coaching met Paarden bij InnerQi.

Al snel werd mij duidelijk dat ik een keuze moest maken. De keuze om afscheid te nemen van mijn werkgever, waar ik al 24 jaar werkzaam was. Gelukkig was er een goede regeling met een Outplacementtraject en de mogelijkheid om nog een Paardencoachopleiding te volgen.

Mijn volgende keuze was om mijn paard Silas een nieuw onderkomen te geven in de bossen te Elsloo. En ja, daar diende Vrijheid zich al aan.

Gaandeweg viel alles op zijn plek. Ik wist het zeker, ik wil mensen coachen met behulp van mijn paard Silas. Dit was mijn droom en deze is nu werkelijkheid geworden!

Mijn missie is kinderen, pubers, volwassenen te coachen om ze weer in hun eigen kracht te zetten en dat ze weer Fier (trots) op zichzelf mogen zijn.

Want alles wat je aandacht geeft dat groeit!

Mijn recente opleidingen:

2020             CREF-Methode bij IKEV Centraal module Basiskennis, Basisvertrouwen en Hechting
​​​​​​​2014-2015 NLP Practitioner bij InnerQi
2014-2015 Werken met paarden voor Professionals (paardencoachopleiding) bij Werken met Paarden
2013            NLP Meesterschap in Communicatie gecombineerd met Paardencoachopleiding bij InnerQi