Silas in Memoriam

Silas is geboren in ± 1997. Hij is eind december 2001 in mijn leven gekomen. Ik voel mij zeer bevoorrecht en dankbaar dat hij ± 21 jaar mijn soulmate is geweest. Wij waren echt in die 21 jaar erg op elkaar ingesteld. We wisten heel goed wat we aan elkaar hadden. Met hem ben ik Fier met Paarden gestart en we waren een team!

Zijn ras was een draver. Een draver is een paard die ingezet wordt bij draverijen / koersen. Daarbij worden ze voor de sulky of onder zadel gereden. Wanneer ze niet meer goed genoeg zijn voor de drafsport worden ze verkocht als rijpaard of gaan ze helaas naar de slager.

Silas zou ook naar de slager gebracht worden maar het lot heeft ons gelukkig samengebracht. Daar ben ik zeer dankbaar voor! Silas heeft, zoals ik het vanuit mijn perspectief heb ervaren, echt de moeite gedaan om zichtbaar te zijn voor mij. Dit door in zijn box te gaan steigeren en bokken. Succes want hij had mijn aandacht en ik was op slag verliefd op hem.

Hij had een super lief karakter, zeer leergierig, werklustig en een echte will to please instelling. Gaf je duidelijk terug wat je uitstraalde! Dat had ik in de loop van de jaren geregeld van hem teruggekregen. Hij kon ook heel dapper voor je zijn. Hij zou bij wijze van spreken voor jou door het vuur gaan, ook als hij iets spannend vond maar dan moest je wel duidelijk zijn en de leiding nemen. Maar hij kon ook voor je zorgen, als ik mijn dag even niet had maakte hij mij blij door bijvoorbeeld super zijn best voor je te doen tijdens een buitenrit.

Als coachpaard heeft hij veel coachees in hun Kracht gezet en Fier naar huis laten gaan. Maar hij kon ook wel heel confronterend zijn. Als hij vond dat de sessie klaar was kon hij dat duidelijk maken door met het draad van de uitgang te spelen. Zo van het is klaar hoor!

Natuurlijk vond ik hem ook super mooi, vooral als hij zijn wintervacht verruilde voor zijn zomervacht. Dan kreeg hij allemaal appeltjes over zijn lichaam.

Silas is ongeveer 25 jaar geworden. Ik moest hem helaas in de nacht van 9 op 10 februari 2022 in laten slapen doordat hij hevige koliek had. Ook toen was hij heel duidelijk in zijn signalen wat hij wilde. Het is een groot gemis! 

Wat was ik en ben ik nog SUPERFIER op Silas! Voor altijd in mijn hart!

RIP 1997 – 2022